HOT NEWSΑΝΑΛΥΣΕΙΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΜΠΑΣΚΕΤΜΠΑΣΚΕΤΣΥΡΙΓΟΥ

Το χρονικό του φετινού BCL απ’ τη σκοπιά του Covid-19

1.64Kπροβολές

Ποια η θέση, άραγε, τ’ απροσδόκητου στη ζωή μας; Μπορεί να έχεις αναρωτηθεί μια φορά. Μπορεί ν’ αναρωτιέσαι συνεχώς. Μπορεί και να μη σε είχε προβληματίσει ποτέ ως τώρα τούτο το, φαινομενικά, απλό ερώτημα.

Τ’ απροσδόκητο, ωστόσο, διαδραματίζει σημαντικό, αν όχι πρωταγωνιστικό, ρόλο στη ζωή, είτε οι συνέπειες αυτού είναι εμφανείς είτε καταφέρνουν και κρύβονται…

Το ίδιο, λοιπόν, σε τεράστιο, εν προκειμένω, βαθμό, συνέβη και πρόσφατα μέσω όλου αυτού που βιώσαμε ως ανθρωπότητα λόγω της εξάπλωσης του κορωναϊού. Ας μη σταθούμε, όμως, στο αν ήταν σκόπιμη ή αν προέκυψε η κατάσταση αυτή. Στον αντίποδα, ας σταθούμε στ’ ότι, όντως, έτυχε κι έφερε ένα κύμα συνεπειών στη ρουτίνα μας, ένα κύμα συνεπειών σε κάθε έκφανση της κανονικότητας, της ζωής μας ολάκερης. Πως, λοιπόν, θα έμενε αλώβητος ο αθλητισμός;

 «Πολλά πράγματα φυτρώνουν σ’ έναν κήπο που κανένας δεν έσπειρε εκεί…»

Και, πράγματι, κανείς δεν έσπειρε την αναστολή των διοργανώσεων, την πρόωρη ολοκλήρωσή τους, όπως ούτε και την αδράνεια τόσων αθλητών… Μάς “στέρησαν”, όμως, τη “σπυριάρα” μας…

Διότι, αν και δεν είχε σχεδιαστεί τούτο το κομφούζιο στον αθλητισμό, τούτη η ζοφερότητα που επικρατεί στις μπασκετικές λίγκες και διοργανώσεις, η “πορτοκαλί Θεά”, ωστόσο, υποφέρει…

Αλλά το θέμα είναι ένα… Πέρα απ’ τους όποιους προβληματισμούς, οι οποίοι προκύπτουν αναφορικά με την επαναφορά της κανονικότητας, μάς λείπει η άτιμη… Και μάς λείπει πολύ… Η απουσία της είναι αισθητή… Και η έλλειψη αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστη και την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA…

Κατάφερε και “τρύπωσε” ο κορωναϊός και “μόλυνε” το BCL

Όταν ξεκίνησε το χρονικό του Covid-19, κανείς δε φανταζόταν τις εξελίξεις, οι οποίες μάς επιφυλάσσονταν, ενώ η FIBA και το Basketball Champions League, όπως κι όλες οι διοργανώσεις, κινούνταν γύρω απ’ την τροχιά της εκτύλιξης των παιχνιδιών για την ανάδειξη των κορυφαίων ομάδων που θα εξασφάλιζαν το πολυπόθητο εισιτήριο για το “Final 4”.

Το “καμπανάκι” για το BCL χτύπησε στη φάση των “16” της διοργάνωσης, όταν, δηλαδή, οι ομάδες μάχονταν για το πέρασμα στους “8” κι από εκεί στον τελικό στόχο, δηλαδή την 4άδα και το τρόπαιο.

Η FIBA, ωστόσο, όσο ο κορωναϊός σαν πύρινη λαίλαπα έγλυφε στο πέρασμά της όλη την υφήλιο, έδρασε μ’ απίστευτη ταχύτητα, γεγονός που όλοι οφείλουν να τής τ’ αναγνωρίσουν (σ’ αντιδιαστολή, για παράδειγμα, με την Ευρωλίγκα, που μέχρι την ύστατη στιγμή ζητούσε απ’ τον Ολυμπιακό να ταξιδέψει -πώς, όταν δεν υπήρχε ανταπόκριση στις πτήσεις;- ως την Ιταλία -στη χώρα όπου “καιγόταν” στην κυριολεξία απ’ τον ιό και την οποία έπρεπε όλοι ν’ αποφύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι- για ένα ματς κανονικής περιόδου με την Αρμάνι Μιλάνο!)!

Για να επανέλθουμε, ωστόσο, στο θέμα μας, η FIBA και το BCL έβαλαν πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια των αθλητών κι όλων των εργαζομένων των ομάδων πραγματοποιώντας αδιαμαρτύρητα κεκλεισμένων των θυρών τις τελευταίες αναμετρήσεις. Μάλιστα, ανέστειλαν, έγκαιρα και δίχως παράπονα, την ροή της διοργάνωση, ακόμα κι αν, προηγουμένως, δεν είχαν εξασφαλίσει όλες οι ομάδες το εισιτήριο της επόμενης φάσης που θα τούς έφερνε πιο κοντά στον στόχο. Κι όλα αυτά, διότι, όσο κι αν αγαπάμε το μπάσκετ, ο φόβος για την ανθρώπινη ζωή και η αξία της τοποθετούνται ψηλότερα, καθώς αποτελούν το κορυφαίο ιδανικό!

Και, ξαφνικά, “παύση”…

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όταν απότομα, αστραπιαία κι επιτακτικά μπήκε το φρένο στη διοργάνωση (όπως και σ’ όλες του κόσμου), το τρένο σταμάτησε στα μισά της διαδρομής μ’ αποτέλεσμα κάποιες ομάδες να έχουν προλάβει να μεταπηδήσουν και να επιβιβαστούν στο επόμενο τρένο (αν και περιμένουν, ακόμη, ώστε το δρομολόγιο να ξεκινήσει ξανά) και κάποιες να μην έχουν, καν, προλάβει να φτάσουν ως τον τερματικό τους σταθμό…

Ποιες ήταν, λοιπόν, οι τυχερές πριν την “ανάπαυλα”;…

Υπενθυμίζεται πως το BCL είχε αλλάξει μέρος των κανονισμών του ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της φάσης των “16” και των προημιτελικών, πρακτική που θα ετίθεντο σε ισχύ από τούτη τη χρονιά και θα συνεχιζόταν, έως ότου αποφασιστεί νέα αλλαγή, στο μακρύ μέλλον. Σύμφωνα με τη FIBA, οι ομάδες εξασφαλίζουν το εισιτήριο, όχι βάσει της προσμέτρησης των τελικών αποτελεσμάτων των δύο (ενός εντός κι ενός εκτός, όπως γινόταν μέχρι πρότινος) αγώνων που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ των δύο (εκάστοτε) ομάδων, αλλά μέσω της απαραίτητης προϋπόθεσης των δύο νικών. Ουσιαστικά, εκείνη που θα έκανε δυο νίκες σε τρία (αν χρειαζόταν να οδηγηθούν στο τρίτο και τελευταίο) παιχνίδια θα ήταν αυτή που θα περνούσε στα προημιτελικά!

Στο διάστημα, λοιπόν, μεταξύ 3 και 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του γύρου των “16”. Τα ζευγάρια, τα οποία είχαν διαμορφωθεί και δεν ήταν άλλα παρά τα ΑΕΚ – Βόννη, Ντιζόν – Νίζνι, Σάσαρι – Μπούργος, Σαραγόσα – Λιετκαμπέλις, Χάποελ Ιερουσαλήμ – Περιστέρι, Τουρκ Τέλεκομ – Μπεσίκτας, Τενερίφη – Οστάνδη και Νίμπουργκ – Μπαντίρμα έδιναν, ήδη, τις πρώτες τους παραστάσεις στα παρκέ για την επίτευξη ενός, ακόμα, στόχου και την υπερπήδηση ενός, ακόμα, εμποδίου.

Μια εβδομάδα αργότερα, μεταξύ 10 και 11 του Μάρτη, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του γύρου. ΑΕΚ, Μπούργος, Σαραγόσα, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Τουρκ Τέλεκομ και Νίμπουργκ κάνοντας το 2-0 έναντι των αντιπάλων τους δε χρειάστηκαν και τρίτη αγωνιστική ημέρα, για να προαχθούν στους “8”. Τα είχαν, ήδη, καταφέρει! Βρίσκονταν, ήδη, στα προημιτελικά!

“Άτυχα” στάθηκαν τα ζευγάρια Νίζνι – Ντιζόν κι Οστάνδη – Τενερίφη, καθώς φέρνοντας τη σειρά στο 1-1, αν κι επιμήκυναν την ελπίδα, παρέτειναν, παράλληλα, την αγωνία.  Η καραντίνα τις βρήκε μ’ ένα “επιπρόσθετο πρόβλημα”, δεδομένου ότι, όταν συνεχιστεί η σεζόν, εκείνες, πέρα απ’ τα όποια άλλα προβλήματα προσαρμοστικότητας, θα έχουν ν’ “ανησυχούν” και για την εκκρεμότητα του περάσματος στην επόμενη φάση μέσω ενός τελευταίου ματς!

Βέβαια, αν το καλοσκεφτεί κανείς κι αν το δει κι από μια άλλη οπτική, πέρα απ’ τις ίδιες -που δε ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι– κάθονται στα… κάρβουνα και οι αντίπαλοί τους, σύμφωνα με τον τρόπο που είχαν διαμορφωθεί σε προγενέστερο στάδιο.

Ουσιαστικά, “ανεπηρέαστα” παραμένουν τα σίγουρα ζευγάρια, Νίμπουργκ – ΑΕΚ και Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος, ενώ Σαραγόσα και Τουρκ Τέλεκομ αναμένουν τον νικητή του Τενερίφη – Οστάνδη και Ντιζόν – Νίζνι, αντίστοιχα…

Όλα, όμως, στον αέρα…

Αν όλα έβαιναν, καλώς, σύμφωνα, δηλαδή, με το πρόγραμμα, και δίχως την πανδημία ν’ αποτελεί προσωρινό δυνάστη της ζωής, υπολείπονταν τα δυο προαναφερθέντα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της 8άδας, στη συνέχεια οι προημιτελικοί (24-25/3, 31/3-1/4, 7-8/4), με τον τρόπο π’ αναλύθηκε παραπάνω, και, τέλος, το πολυπόθητο “Final 4” (1-3/5)!

Με λίγα λόγια, υπήρχε, ακόμα, πλούσιο κι άφθονο θέαμα…

Ωστόσο, τώρα, όλα είναι στον αέρα…

Η “από μηχανής θεός” πρόταση…

Το μπάσκετ δεν είναι μόνο μπάλα… Είναι επαφή, είναι επικοινωνία, είναι σχέση και η σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των μελών (ομάδες) της FIBA και της ίδιας (της FIBA) είναι ιδιαίτερη, ενώ, μάλιστα, η φιλική διάθεση των ελληνικών ομάδων, κυρίως της ΑΕΚ, και της διοργάνωσης είναι μοναδική (γεγονός που έρχεται, για μια ακόμα φορά, σ’ αντιδιαστολή με την αντίστοιχη άλλων διοργανώσεων, όπως της Ευρωλίγκα!)!

Ο λόγος της ΑΕΚ φαίνεται πως βρίσκει αντίκρισμα και περνάει στη FIBA κι αυτό είναι αποτέλεσμα χρόνων. Συνέβαλλαν, δε, η σοβαρή προσπάθεια (σε ό,τι έχει να κάνει με παίκτες, μεταγραφές, επιτελείο, γήπεδο, λειτουργία και νοοτροπία ομάδας και συλλόγου) που καταβάλει ο πρόεδρός της “Ένωσης” την τελευταία 4ετία, από τότε, δηλαδή, που πήρε τα ηνία της ομάδας στα χέρια του, η άψογη -και αυτοχρηματοδοτούμενη- διοργάνωση του επικού “Final 4” στο ΟΑΚΑ το 2018 και, φυσικά, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, καθώς και του Intercontinental την αμέσως επόμενη (2019) χρονιά.

Συμπερασματικά, λοιπόν, ίσως αυτά, ίσως κάποια άλλα, ίσως όλα μαζί συνδυαστικά να οφείλονται στο γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι άριστες κι αυτό, με την σειρά του, να έχει ως αποτέλεσμα οι προτάσεις του Μάκη Αγγελόπουλου ν’ ακούγονται.

Ίσως, βέβαια, πολύ περισσότερο, ο λόγος να είναι πιο απλός και να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κος. Αγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ!

Γιατί μπάσκετ δεν είναι μόνο “παίρνω στα χέρια τη μπάλα και σουτάρω”…

Γιατί μπάσκετ δεν είναι μόνο “παίρνω δύο – τρεις καλούς παίκτες και πάω για Πρωτάθλημα”…

Το μπάσκετ είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και, για να τεθούν σωστές βάσεις διεξαγωγής του, απαιτούνται ψυχραιμία, μυαλό, γνώση και γνώμη. Κι ο πρόεδρος της ΑΕΚ πληροί και τις τέσσερις βασικές προϋποθέσεις, αν όχι, ακόμα, παραπάνω, γιατί το πονάει τ’ άθλημα. Και πονάει πολύ περισσότερο βλέποντάς το να υποφέρει στα χέρια ανίκανων, αρπαχτικών… Στα χέρια αυτών που τ’ αντιμετωπίζουν, απλά, σαν “μπίζνα”…

Final 8, ανάδειξη Πρωταθλητή, όχι μόνο, για να μην πάει χαράμι η χρονιά, αλλά και για την ώθηση της διοργάνωσης…

«Ήταν μια πρόταση που είχε κάνει η ΑΕΚ. Σημασία δεν έχει η πρόταση ή η ιδέα. Σημασία έχουν τ’ αντανακλαστικά που έδειξε η διοργάνωση. Το κομμάτι της υγείας ήταν ο πρώτος παράγοντας, στον οποίο στοχεύσαμε. Η αξιοπιστία είναι ο δεύτερος. Είπαμε να μην κάνουμε ένα “Final-4” ή ένα “Final-8”, απλά για να το… κάνουμε. Θέλαμε να δώσουμε μια νέα ώθηση στη διοργάνωση.

Καταρχάς, δε θέλαμε να βγάλουμε, απλώς, την υποχρέωση. Θέλαμε να γίνει σωστά. Να στεφθεί ο Πρωταθλητής. Το εύκολο θα ήταν να βρεθούμε όλοι μαζί σ’ ένα άδειο γήπεδο, σε μια ημέρα και να παίξουμε 4 παιχνίδια. Αλλά αυτό δε θα τιμάει τη διοργάνωση. Δεν αρμόζει στο μπάσκετ. Αφού θα το κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε σωστά. Προφανώς, έχει και μειονεκτήματα. Κι εμείς είχαμε, ίσως, το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας μας. Στη ζωή δεν κερδίζει ο πιο ισχυρός, αλλά ο πιο προσαρμοστικός. Γι’ αυτό κι επιβίωσε ο άνθρωπος κι όχι ο δεινόσαυρος.», απεφάνθη ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Ο κός. Αγγελόπουλος έριξε μια πρόταση στο τραπέζι. Δεν είναι αφελής… Όπως ούτε και η FIBA… Διότι, όπως και να έχει, όσο και να το σκεφτεί κανείς, καμιά πρόταση δε θα ‘χει τ’ αποτελέσματα που θα προέκυπταν, αν η χρονιά εξελισσόταν ομαλά. Έτσι, όμως, όπως έχουν τα πράγματα, πρέπει να υπάρξει προσαρμοστικότητα στις δεδομένες συνθήκες και να δοθεί μια λύση βάσει αυτών.

Προφανώς ούτε και το “Final 8” αποτελεί την ιδανική λύση… Δε παύει, όμως, να είναι μια λύση… Διότι, σίγουρα, ανακύπτουν προβλήματα και προβληματισμοί.

Οι ομάδες δε θα είναι οι ίδιες, δεδομένου ότι το ρόστερ θ’ αλλάξει…

Κάποια συμβόλαια λήγουν και δε θ’ ανανεωθούν…

Κάποιοι παίκτες έχουν, ήδη, συμφωνήσει γι’ αλλού…

Αυτά -κι ακόμα περισσότερα- μπορούν να περάσουν απ’ το μυαλό των ανθρώπων, αλλά σκοπός, πλέον, είναι να σωθεί ό,τι σώζεται και να μη θεωρηθεί ως μη γενόμενη μια χρονιά που κύλησε τόσο δυνατά για όλους τους υποψήφιους. Σκοπός είναι ν’ αναδειχθεί, έστω και κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, νικητής. Σκοπός είναι να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η διοργάνωση απ’ αυτήν τη συγκυρία, να μην υποβιβαστεί το προϊόν που παράγει και καταστραφεί, έτσι άδοξα, ό,τι χτίστηκε στη διάρκεια της σεζόν. Στην τελική, σκοπός είναι να μη χαθεί η αξιοπιστία.

Για όλους αυτούς, λοιπόν, τους λόγους, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ πρότεινε τη διεξαγωγή ενός “Final 8” με μονά παιχνίδια για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο ίδιος έδειξε γρήγορη ευστροφία για την προστασία του προϊόντος στο πλαίσιο εφικτών συνθηκών -κι όχι, απλά, μιας “ξεπέτας”- με στόχο οι φίλαθλοι να ευχαριστηθούν την ανάδειξη Πρωταθλητή -κι όχι, απλά, να οριστεί ένας μόνο και μόνο, για να πει κανείς ότι, και τυπικά, η χρονιά έκλεισε-, ενώ απ’ την πλευρά του το BCL έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά χαιρετώντας την πρότασή του.

«Οι νέοι επενδυτές της διοργάνωσης συμφωνούν με την πρόταση και την επικροτούν. Έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις ένα πρόβλημα σ’ ευκαιρία, κάτι που λένε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που επένδυσαν. Θεωρούν ότι ο θεσμός θ’ απογειωθεί. Τα εύσημα πηγαίνουν σ’ αυτούς που τρέχουν τη διοργάνωση.», τονίζει συνεχίζοντας…

Συνεπώς, όπως, επίσημα, ανακοινώθηκε, η διοργάνωση θα βάλει ξανά μπροστά τις μηχανές, για να ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν, λίγο πριν ξεκινήσει η καινούργια! Ουσιαστικά, στο διάστημα μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου ως 4 Οκτωβρίου του 2020 οι ομάδες θα πατήσουν ξανά παρκέ με στόχο το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, ακόμα κι αν αυτό, θεωρητικά και πρακτικά, ανήκει στην προηγούμενη…

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν θα πραγματοποιηθούν τα δύο παιχνίδια για την ολοκλήρωση της 8άδας.

Όπως γίνεται φανερό, ξεχνάμε τον πλουραλισμό των αγώνων -δεδομένου ότι τα πάντα θα κριθούν σε νοκ άουτ παιχνίδια-, αλλά και το θέαμα -δεδομένου ότι η προσαρμογή των παικτών θα είναι σταδιακή και, προφανώς, δε θα τούς επιτρέπει να δώσουν το 100% του εαυτού τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πιθανούς τραυματισμούς στη διάρκεια της νέα χρονιάς, εξαιτίας της καθίζησης που βιώνουν τώρα οι αθλητές-….

Ωστόσο, όσον αφορά στον τόπο στέγασης του “Final 8” παραμένει, ως και τώρα, άγνωστος, αλλά σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις επιταγές της FIBA, θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδο μιας εκ των 8 φιναλίστ!

«Όσον αφορά στον τόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, η απόφαση θα παρθεί απ’ τη FIBA. Με βάση αυτά που ισχύουν, θα γίνει σε μία απ’ τις έδρες των 8 ομάδων. Θα επιλέξει την καλύτερη από πλευράς θεμάτων υγείας κι ασφάλειας. Επίσης, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη χώρα.», τονίζει, κλείνοντας.

Αυτό, λοιπόν, είναι το σκεπτικό της ολοκλήρωσης -μ’ όσο το δυνατόν ανώδυνο τρόπο- της χρονιάς στο Basketball Champions League και είναι πολλοί εκείνοι π’ ασπάστηκαν την ιδέα.

Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός της Τενερίφης, Τσους Βιντορέτα, τόνισε: «Αναμφίβολα, χειροκροτώ την απόφαση που πήρε το BCL με βάση την οποία δεν αναβλήθηκε δια παντός η φετινή διοργάνωση. Προφανώς, κι όλες οι ομάδες θα έχουν διαφορετικούς παίκτες, κάποιες διαφορετικούς προπονητές, αλλά η άλλη επιλογή ήταν η οριστική αναβολή της διοργάνωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι μία πολύ καλή λύση η μεταφορά του τέλους της σεζόν υπό μορφήν “Final 8” στο τέλος Σεπτεμβρίου. Είναι πολύ καλή απόφαση, προκειμένου να στεφθεί ο Πρωταθλητής για το 2020, και το βρίσκω όλο αυτό πάρα πολύ θετικό.».

Απ’ την άλλη, ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός, υπογράμμισε: «Δεν ήταν το ιδανικό σενάριο το “Final 8”, αλλά ήταν η καλύτερη επιλογή απ’ όσες είχαμε διαθέσιμες. Μελετήσαμε πολλά σενάρια κι αυτό που θεωρήθηκε καλύτερο είναι να δώσουμε στην καλύτερη οκτάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο. Στο BCL δε μπορείς ν’ αναδείξεις Πρωταθλητή, όπως έκαναν ορισμένα Πρωταθλήματα με βάση τη βαθμολογία τους.».

Μέσα σ’ αυτό, λοιπόν, το κλίμα της ομόνοιας, της επικοινωνίας, της συνεργασίας, αλλά, κυρίως, της αγάπης για το μπάσκετ, αναμένεται ν’ αναδειχθεί ο Πρωταθλητής Ευρώπης στην τέταρτη χρονιά της Ιστορίας του Basketball Champions League…

Άλλωστε, όπως λέει κι ο Σοφοκλής, Αρχαίος τραγικός:

«Αυτό που ζητούμε, το πετυχαίνουμε, εκείνο που ξεφεύγει, είναι ό,τι παρατάμε…»…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο